Zahrádkáři nikdy nespí

Období mrazů, kdy příroda odpočívá, je totiž nejlepší na plánování vaší zahrady. I když to tak nevypadá, zahrádkářská sezóna na sebe nenechá dlouho čekat, a vy už byste měli mít svůj plán v hlavě, zejména pokud chcete vybudovat novou zahradu, nebo tu starou od základu předělat. Na pomoc je dobré si přizvat zahradní architektku, např. Ivanu Buttry, která byla hostem pátečního Tandemu.

Je dobré si přesně promyslet, jaký typ zahrady chceme, jak moc se jí chceme věnovat, jestli na ní budeme něco pěstovat, jestli si tam budou hrát naše děti, musíme brát v potaz, kde žijeme, jakou máme půdu, jaká je světová orientace našeho pozemku. Důkladná příprava a plán zahrady, kde jsou i čísla jednotlivých rostlin, jsou základem úspěchu.
A co dnes klienti chtějí nejčastěji? Jednoznačně bezúdržbovou zahradu, na druhou stranu si čím dál častěji přejeme na svých záhoncích vypěstovat domácí jahody nebo rajčata. Taky se nám nelíbí jedovaté postřiky na škůdce, různé brouky naopak na zahradu zveme, protože tam mají své místo. Tzv. přírodní zahrady jsou jednoznačným trendem.

Spustit audio