Zadáno pro dobrou náladu - 1964

20. březen 2013

Dnešní připomínkou data 20. března se ocitneme v první polovině 60. let, přesně datováno – v roce 1964. A poslechneme si zvukovou ukázku, která nám připomene, že rozhlas v té době byl ve stadiu neobyčejně plodné renesance, v jejímž rámci přinášel stále nové a nové rozhlasové tvary.

Program byl tehdy neobyčejně pestrý – a to zejména v oblasti literárně dramatické a také ve sféře kvalitní zábavy. Důkazem toho je pořad Zadáno pro dobrou náladu, který se vysílal od prosince 1962 až do konce roku 1964.

V rámci pořadu Zadáno pro dobrou náladu vystupovali jako moderátoři velmi známé herecké osobnosti – velmi často Oldřich Nový, občasně Jaroslav Vojta, Eman Fiala, Bohuš Záhorský, Vlasta Fabianová. V jednom případě byla průvodkyní zábavným večerem Jiřina Šejbalová.

Večer z března roku 1964 měl podtitul: Promiňte, není to omyl? A Jiřina Šejbalová v něm telefonicky oslovovala své herecké kolegy s přáním, aby jí pomohli vytvořit dobrou náladu. Z onoho vydání pořadu Zadáno pro dobrou náladu si poslechneme vystoupení Jana Wericha a Jiřího Štuchala.

Spustit audio