Začíná 23. ročník soutěže Stavba Karlovarského kraje

18. duben 2024 12:20

Regionální stavební sdružení Karlovy Vary ve spolupráci s Karlovarským krajem a městem Karlovy Vary vyhlásily už 23. ročník soutěže Stavby Karlovarského kraje.

Cílem soutěže je seznámit širokou odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví. Do soutěže lze přihlásit novostavby nebo rekonstrukce budov a veřejných prostor i interiéry staveb dokončené v předchozích 3 letech. Zároveň je možno přihlásit projekty, urbanistické a architektonické studie připravované k realizaci za období uplynulých 5 let.

Jak uvedla za pořadatele Anna Vlášková, návrhy je možné poslat nejpozději do 30. dubna. Veřejné internetové hlasování proběhne od 15. května do 18. června 2024. Podrobnosti najdou zájemci na webu stavbykarlovarska.cz.

Stavby a projekty bude jako každý rok hodnotit odborná porota a veřejnost. Samostatně pak bude udělena cena Ministerstva průmyslu a obchodu, cena hejtmana Karlovarského kraje a cena primátorky města Karlovy Vary. V uplynulých 22 letech se v rámci soutěže představilo na 630 staveb a návrhů.

O přízeň odborné poroty i široké veřejnosti v soutěži Stavby Karlovarského kraje bude letos usilovat i 6 projektů Karlovarského kraje. Půjde například o revitalizaci Císařských lázní, rekonstrukci Domova se zvláštním režimem Matyáš v Nejdku nebo výstavbě Karlovarského inovačního centra.

autor: nkr
Spustit audio