„Začalo to dortem pro syna.“ Lucie a Michal Holánkovi u Jana Čenského

28. únor 2021

Tanečníci, kteří pečou sladké dortíky. To jsou Lucie a Michal Holánkovi. Jak prozradila Lucie, jejím šéfem byl Pavel Šmok, který ji hodně naučil v profesním i osobním životě.

Jiskra mezi Lucií a Michalem přeskočila ve Státní opeře v Praze. „Očaroval mě svojí výškou (191 cm). Tančili jsme ty velké partnerské zamilované role.“ Postupně Lucie Holánková přešla z tance na choreografii pro muzikály a opery.

Puntíkatý dort? Žádný problém

A jak to začalo s dorty? Nejdřív je pekli synovi k narozeninám. Byly tak povedené, že si je začali objednávat lidé z divadla. „Dnes děláme převážně svatební dorty. Letní svatební sezóna loni vyšla, uvidíme, co bude letos,“ říká Michal Holánek. „Máme devět dortových příchutí, ale děláme i dorty na přání, třeba puntíkaté,“ dodává Lucie.

A co na sebe Lucie Holánková prozradila v závěrečném kvízu? Její oblíbenou barvou je oranžová a z květin má ráda frézie. Kdyby se vybírala ze svých dortů, dala by přednost vanilce a kokosu. Ráda by se podívala do Japonska. Trošku překvapila svým oblíbeným jídlem. „Mám ráda šulánky s mákem. Dělal je můj táta a manžel to převzal.“

Jaké ocenění za své dorty získali? Kolik dortů připálili? Cvičí během pandemie? Proč Michal vyměnil na čas divadlo za práci v bance?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související