Za zády přistávací dráha, napravo odbavovací hala a přitom krásná akustika. Jihočeská filharmonie nahrává na letišti

6. listopad 2020 17:51

Jihočeská filharmonie vyměnila svou koncertní síň za terminál českobudějovického letiště. Protože se teď nelétá, je na letišti klid na natáčení koncertů, které posluchači uvidí na facebooku.

Když nemůžou posluchači přijít do koncertních síní, muzikanti se znovu vydávají za nimi. Stejně jako na jaře, i teď při koronavirové pauze začala Jihočeská filharmonie nahrávat krátká videa a koncerty, které diváci zdarma uvidí na webu nebo sociálních sítích.

Čtěte také

Klipy natočené na jihočeských památkách shlédly na jaře desítky tisíc posluchačů. Filharmonici s rouškami se teď vydali do neméně atraktivního prostředí - Dvořáka a Beethovena nahrávají v proskleném terminálu Jihočeského letiště v Plané u Českých Budějovic.

„Prostředí je akusticky příjemné, což mě velmi mile překvapilo,“ hodnotí prostory houslista Jan Talich a dodává: „Jsme rádi, že vůbec můžeme někde hrát, protože naše koncertní síň je v opravě a kromě toho samozřejmě nemůžeme vystupovat, takže jsem rád, že se něco děje a že hrajeme, máme nástroje v ruce a že opět žijeme hudbou.“

Celou reportáž Pavly Kuchtové si poslechněte v magazínu Kavárna, nebo si ji stáhněte do svých počítačů či mobilů k pozdějšímu poslechu.

Spustit audio