Z produkční v Českém rozhlase pletařka. Zuzana Pokorná plete i v autě nebo třeba tramvaji

15. červen 2022

Zuzana Pokorná z Prahy pracovala několik let v Českém rozhlase jako produkční. Pak porodila tři děti a pořídila si krámek s přírodními vlnami. Provozuje e-shop a pořádá kurzy pletení, na kterých učí plést náctileté teenagery i seniory.

Zuzana Pokorná

Když byla ještě dítě na prvním stupni základní školy, naučila ji maminka plést. A s menšími přestávkami už plete skoro 30 let. „Myšlenka na vytvoření vlastního krámku se zrodila na mé první mateřské dovolené. Naplno jsem začala plést pro miminko, ale zjistila jsem, že nejsou k dostání žádné kvalitní materiály,“ popisuje zrod svého pletařského obchodu Zuzana Pokorná.

„Pletení je dnes módní záležitost. Pletou náctiletí, senioři, dívky, chlapci, dospělí muži… Je to úžasná činnost, u které si opravdu vyčistíte hlavu. Já sama pletu všude. V obýváku, v autě, v tramvaji, při cestě na dovolenou…,“ říká s úsměvem paní Zuzana, která si vlnu i sama barví. Celá domácnost tak neustále voní směsí octa z namočené ovčí vlny.

Zuzana Pokorná by se ještě chtěla naučit příst na kolovratu, aby si vlnu uměla i zpracovat. Z jejích tří dětí plete nejstarší dcera.

Spustit audio