Wabi a Miki Ryvolové – Hobousárny (2009)

27. březen 2024

Hobousárny. To je název dvojalba, na které v roce 2009 vydavatel setřásl na jednu hromadu známé (i lehce zaprášené) ryvolovky, tedy písničky jak Wabiho, tak Mikiho Ryvoly – a samozřejmě i jejich kapely Hoboes.

Hlasy obou bratrů, kteří se ve své době stali symboly nové vlny trampské písničky, uslyšíte z prvních nahrávek, dohromady v kapelovém zvuku, sólově a Mikiho nakonec i s podporou českobudějovických Nezmarů.

Spustit audio

Související

  • Greenhorns – Zelenáči ´72 (1972)

    V historii naší asi nejslavnější country kapely jsou dvě zlaté éry. O té první, vymezené roky 1967 a 1974, vědí i posluchači, kteří jinak tenhle žánr cíleně nevyhledávají.

  • Karel Plíhal – Kluziště (2000)

    Karel Plíhal už roky patří mezi nejpopulárnější tuzemské písničkáře. Jeho poetika je postavená především na obraznosti, slovních hříčkách a nezaměnitelné intimitě projevu.

  • Buty – Pískej si, pískej (1992)

    Skupina Buty už roky nevydala album, proto si zatím musíme vystačit s těmi z dřívějška. V tomto případě sáhneme nejhlouběji do historie této muzikantsky mimořádné party.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.