Vyvěste 28. října české vlajky a vyjádřete tak naději, že budeme po čase zase žít normální život - kopie

27. říjen 2020, aktualizováno

V roce 2018, když se slavilo 100 let samostatné republiky, bylo na popud pelhřimovské Agentury Dobrý den v rámci akce Český den s českými vlajkami vyvěšeno 225 191 vlajek České republiky. Byl z toho zápis do České knihy rekordů a výzva se letos opakuje, tentokrát se symbolem naděje.

Letos je všechno jinak. Je stav nouze, obav, zákazů, ale také naděje. Pojďme tuto naději společně vyjádřit! Dejme si navzájem vědět, že i přes prázdné ulice, náměstí, sportoviště či školy, jsme tu! Že o sobě víme, ač nemůžeme být pospolu a že v sobě máme naději, že zase bude dobře.

Vyvěsme ve středu 28. října, v den našeho společného svátku, vlajky České republiky, vlajky naděje!

Český den s českými vlajkami NADĚJE

Do oken, z balkonu, na plot. Nemáte-li vlajku, namalujte si ji na papír, ušijte, vytiskněte v počítači... malou, velkou, jak budete chtít. V minulosti mnozí připojili i nějaký vzkaz.

A budete-li chtít, pošlete fotku vámi vyvěšené vlajky na adresu vlajky@dobryden.cz. Možná vznikne pocit sounáležitosti, třeba půjde i o úplně nový rekord.

Pojďme aspoň takto, osamoceně, když to nejde jinak, vyjádřit svou naději, že budeme po čase zase žít normální život.

Původně akce Český den s českými vlajkami úzce související s Měsícem věží a rozhleden nabádala k výstupu s českou vlajkou na rozhledny a věže a k zaslání vrcholových fotografií. Jste-li rodina či dvojice, máte samozřejmě i tuto možnost! Udělejte si procházku v přírodě, vystoupejte na kopec, vezměte vlajku na své oblíbené místo, vyfoťte se s ní a pošlete fotku na výše uvedený e-mail nebo ji vložte na facebook. 

Výzva pelhřimovských probíhá v součinnosti s Českou pohádkovou akademií, která každoročně Měsíc věží a rozhleden vyhlašuje.

Vlajka České republiky (ilustrační foto)
autor: JMys | zdroj: Agentura Dobrý den Pelhřimov
Spustit audio