Vyprávěnky lesní medúzy. Stařičká a moudrá lesní medúza je tajná přítelkyně, kterou znají jen děti

1. leden 2023

Dora Bouzková je loutkářka, která si ráda vymýšlí a hraje různé příběhy. S dětmi chodí do lesa a potkává tam různé podivuhodné bytosti. Jednou z nich je i lesní medúza.

Čte: Marie Poulová
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Isabela Schenková
Natočeno: 2021

Poslechněte si sedm různorodých pohádek. Příběhů, které se možná staly, a možná ne.

Mravenec podivín

Malý mravenec kladl všem okolo všetečné a nekonečné otázky. Věčně někde stál a všechno si důkladně prohlížel. Dělal si podrobné zápisky a obrázky do svého notesu. Pro ostatní mravence byl zkrátka podivín. Jak se k němu zachovala královna?

O zbrklé fazolce

Netrpělivá fazolka se na svoje klíčení těšila tak moc, že si vůbec neuvědomila, že klíčí úplně na opačnou stranu, než by měla. Co se stalo, když se ocitla uprostřed Země?

O pyšné duhové kuličce

Namyšlená duhová kulička se rozhodla, že se nechá obsluhovat hliněnkami. A co víc, začala tvrdit, že je příbuzná duhy! Jak se na to bude tvářit opravdová duha?

O bázlivé sněhové vločce

Být vysypán nad krajinu je pro většinu sněhových vloček odměna, na kterou se těší celý rok. Jedna bázlivá vločka se však schovala na dno košíku a doufala, že nikdy nebude muset padat dolů. Podařilo se jí splnit si svůj sen?

O zablešené peřině

Bleší rodinka si udělala krásný domov v jedné smutné peřině. A brzy se postarala o to, aby se peřina rozveselila. Jak toho blechy docílily?

Zakutálený královský knoflík

Královský manžetový knoflík byl důležitým pomocníkem krále. Jednoho dne se ale nešťastnou náhodou utrhl a zakutálel se do míst, kde jej král nemohl najít. Podaří se knoflíku vrátit se zpět na své místo?

Nedopečený koláček

Netrpělivý koláček vyskočil ven z vyhřáté trouby ve chvíli, kdy cukrář obracel plech. Nedbal na to, že je ještě bělounký jako syreček. Kutálel se radostně do světa, jen trochu vanilkové vůně po něm zůstalo. Jak koláček ve světě pořídil?     

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio