Vynálezcem hraček jsem díky vnučkám

6. prosinec 2012

Hostem Tandemu byl Jiří Císař z Chotěboře, který se náhodou, vlivem okolností, stal vynálezcem hraček. Tou první, kterou vytvořil, je tzv. Pohádkový kamínek.

Jiřímu se před čtyřmi lety narodila první vnučka Anička. Od nejútlejšího dětství ji více než hračky pro děti zajímaly "hračky" pro dospělé, notebook, mobilní telefon, fotoaparát apod. Hodný dědeček chtěl Aničce udělat radost, a chtěl jí pořídit multimediální hračku, do které by šly ukládat fotografie, obrázky, nahrávat básničky, písničky a pohádky. Žádnou takovou na trhu ale pro malé děti nenašel, a rak se rozhodl vytvořit ji sám. A protože je profesí programátor, podařilo se mu to.

Nejsložitější bylo sehnat toho, kdo mu Pohádkový kamínek vyrobí - oslovil české firmy, ale na jeho nabídku nikdo nezareagoval. Obrátil se tedy na čínské výrobce, a z jejich nabídek si naopak mohl vybírat. Doma se o hračce radil s manželkou a dcerou, obě jsou učitelky, a dětem rozumí. K logu a skřítkovi Vikymu, který děti nabídkou Pohádkového kamínku provází, Jiřího inspirovala zase druhá vnučka Viktorka. Z výsledku tak má radost celá rodina.

Spustit audio