O malé tulačce Mette. Poetický příběh s Lindou Rybovou

24. březen 2024

Mette – tak se jmenuje mladá pasačka ovcí, která se brouzdá tůněmi v botách od žabince a mnozí ji mají za čarodějku nebo za dceru lesní divoženky, protože si povídá se studánkami. Lidé jí svěřují své ovce, ale do domu ji nepozvou a do očí nepohlédnou. Bojí se totiž, že by je Mette uhranula. Ale to jsou jen pověry! Mladičká dívka je osamělá a smutná a tolik touží po tom, aby ji někdo měl rád. Najde i ona své štěstí?

Na motivy dánských příběhů napsal Vratislav Šťovíček
Účinkují: Linda Rybová, Kryštof Nohýnek, Eliška Balzerová, Veronika Gajerová, Sylva Sequensová, Miroslava Pleštilová, Antonín Molčík, Naďa Konvalinková, Luděk Svoboda, Dora Štérová, Ladislav Špiner, Dana Chroustová, Pavlína Cejnarová, Michaela Sailerová, Petr Prokeš, Veronika Bajerová a Hana Zíková a Hana Benešová a Gabriela Štěpánková a Petr Mandel
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Hudba: Petr Mandel
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: v roce 1998

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související