Vratislav Šťovíček: Andalusí, princezna z perly

3. únor 2019

Pohádka z dalekých moří, z ostrova, na němž vládne král - tygr. S Otakarem Brouskem st., Ladislavem Mrkvičkou a Borisem Rösnerem. Poslouchejte do neděle 10. února 2019.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Pohádka z dalekých moří nás zavede nás na ostrov uprostřed oceánu, kde žije král-tygr, ve dne člověk, v noci šelma. Jako člověk se zamiluje do krásné Andalusí, princezny zrozené z perly, jako tygr se jí chce zmocnit a zahubit všechny její blízké. Než by to dovolila, raději se sama vrhne do mořských vln a opět se promění v perlu. Celá léta pak leží na dně oceánu a čeká na své vysvobození. Drama o krutosti a lásce, o zoufalství i naději je silným tématem plným emocí a zvratů. Navíc tento pohádkový, ale přitom dobrodružně laděný příběh jedinečným způsobem zvukově vykresluje atmosféru exotického prostředí.

Účinkují: Otakar Brousek st., Tomáš Pavelka, David Novotný, Ladislav Mrkvička, Sabina Laurinová, Boris Rösner, Věra Galatíková, Miroslav Moravec, Jan Přeučil a další.
Hudba:
Leoš Kosek
Režie:
Jaroslav Kodeš
Dramaturgie:
Václava Ledvinková
Natočeno v roce 2004.

autor: Václava Ledvinková
Spustit audio