Martin a dvířka do pohlednic. I pohlednice můžou být kouzelné. Nevěříte? Přesvědčí vás pohádky

20. srpen 2023

Dobrodružství sedmiletého Martina Martince, který se prostřednictvím pohledů s kouzelným poštovním razítkem dostane do různých koutů naší země. Čte Petr Halíček.

Čte: Petr Halíček
Napsal: Vratislav Maňák
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Natália Deáková
Natočeno: 2013

Tatínky, kteří jsou víc v práci a na cestách než doma, zná mnoho dětí. Málokdo má ale to štěstí, že od otce dostává kouzelné pohlednice, díky kterým může být statínkem skoro všude. Poslouchejte dobrodružství sedmiletého Martina Martince, který se tak dostane do Mladé Boleslavi, Olomouce, Liberce, Plzně, Českých Budějovic, Pardubic a Brna.

Jak poprvé otevřel pohled

Přicestovat prostřednictvím obyčejné poštovní pohlednice do továrny na auta, může vzbudit nejen překvapení, ale také různé obavy. Co zažil Martin se svým otcem v Mladé Boleslavi?

Jak to bylo s ukradenou orchidejí

Jak se Martin dokáže vypořádat na výstavě květin s jednou povedenou dámou, která by chtěla mít nejkrásnější květy jenom pro sebe, to se dozvíte v úterním příběhu z Olomouce.

Jak krotil tygra manekýna

Hajaja vás zavede do liberecké zoologické zahrady. Nevěřili byste, jaká nezvyklá přání mohou mít bílí tygři indičtí...

Jak slyšel zpívat pivní sud

Výprava do pivovarského sklepa může být skutečně tajemná: vždyť zde sídlí zpívající duchové. Jaké bylo setkání jednoho z nich s Martinem Martincem, to uslyšíte od Hajaji.

Jak honil ženicha po řece

K řece Vltavě patří vodáci. Ale takovou honičku oranžových kánoí, jakou zažil Martin, jste patrně ještě neviděli. Vyprávění o ní si můžete poslechnout v pohádce na dobrou noc.

Jak jel Velkou pardubickou

Stát se slavným žokejem a vyhrát Velkou pardubickou je sen mnoha kluků. Jak se Martin dostal do sedla šampiona, o tom uslyšíte od Hajaji.

Jak spadl z nejvyšší věže

Víte, která věž je v Brně nejvyšší? Že ne? Tak neváhejte a zaposlouchejte se do posledního pohlednicového dobrodružství Martina Martince, při němž zažijete i nevšední ohňostroj.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související