Vrah Ivan Roubal, Toflův gang anebo prostitutky-uspávačky. Nové díly Kriminálky jsou tady

7. únor 2022

Poslechněte si příběhy skutečných zločinů. Mirek Vaňura vás spolu se zkušenými českými kriminalisty vezme na temná místa, kde pocítíte napětí a obavy. Ale taky úlevu z rozuzlení a spravedlivého trestu. Nebudou chybět ani policejní rekonstrukce a svědectví ze spisů. Kriminálku poslouchejte ve vysílání Dvojky každou středu po 18:00, na webu dvojka.rozhlas.cz, v aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Od středy 9. února 2022 vysílá Dvojka opět nové díly Kriminálky. Co vás v nich čeká? Legendární případ pražských kriminalistů z divokých devadesátých let, kdy se sériovému vrahovi podařilo dokázat alespoň pět vražd. Těla obětí předhodil prasatům.

Legendárním se stal i případ brněnského policisty, zastřeleného před vlastním domem. Vedl totiž k rozkrytí takzvaného Toflova gangu. Propojení podsvětí a policistů hospodářské kriminálky trvalo několik let a cílilo na podnikatele, kteří byli snadno vydíratelní.

K jednomu z nejhorších případů v historii české kriminalistiky byla na jaře 1993 přivolána královéhradecká kriminálka. Žárlivý manžel popravil manželku i své dvě dospívající dcery. Ačkoliv prý plánoval zabít sám sebe, nakonec to nedokázal...

Podcast Kriminálka se v roce 2022 ale nebude zabývat jen vraždami. Jeden díl věnuje i třeba pátrání po prostitutkách, které své oběti nalákaly na sexuální služby, ale místo vášnivé noci jim do pití nasypaly prášky na spaní. Zatímco muži spali, připravily je ženy o peníze i cennosti.

Poslechněte si i další případy s názvy Janákovi, Kyselina nebo Olizovač. Kriminálku poslouchejte ve vysílání Dvojky každou středu po 18:00, na webu dvojka.rozhlas.cz, v aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autoři: Mirek Vaňura , rota

Související