Voda mě uklidňuje, říká Patricie Strouhalová, jejíž hlas vás provází víkendem

12. červen 2019

Dobrý rozhovor musí bavit. Nejen posluchače, ale i hosta a samotného moderátora. Alespoň to říká Patricie Strouhalová, jejíž hlas na Radiožurnálu slýcháte vždy o víkendu v poledne. A ví, o čem mluví. Rozhovorů už má za sebou stovky.

Čtěte takéVyberte si z archivu hostů Radiožurnálu

„Dobrý rozhovor poznáte tak, že vás baví. Že tu spoustu otázek, které máte napsané, hodíte pod stůl a jenom toho člověka posloucháte a jste naladěný na jeho vlnu,“ popisuje Patricie Strouhalová. „A najednou zjistíte, že je hodina pryč a máte z toho dobrý pocit. Je vám prostě dobře.“

Ve středu 12. června Patricie odpovídala na vaše otázky. Podívejte se na záznam online rozhovoru dole v tomto článku!

Voda, pes a pohoda

Na svou první práci za rozhlasovým mikrofonem prý dodnes nezapomněla. A není divu. Úzce totiž souvisí s její další velkou láskou – s vodou. „Plula jsem na parníku a zpovídala jsem tehdejšího šéfa Pražské paroplavby. Vznikla z toho hodinová reportáž. Začínala jsem u vody – a to jsem ještě nevěděla, že mě ta voda a lodě tak seberou,“ usmívá se.

Patricie Strouhalová

K vodě ji to prý táhlo celý život. A tak se před 13 lety i s celou rodinou k vodě – konkrétně na Slapy – přestěhovala. „Voda mě uklidňuje, já si tam odpočinu a po dopoledni nebo odpoledni mám pocit, jako bych byla třeba dva nebo tři dny pryč,“ zdůrazňuje.

Na Slapech dnes žije nejen ona se svou rodinou, ale i její tříletý australský ovčák Dough. „Je to klasický ovčák, potřebuje kolem sebe stádo. Ale na venčení je to fajn, protože si vás pořád kontroluje a vrací se k vám,“ ukazuje Patricie Strouhalová, žena, která kromě vody a své rodiny miluje i čokoládu, výborné víno, dobré počasí – a navíc je jí prý úplně jedno, co si o ní kdo myslí.

Zajímá vás práce moderátora? Zeptejte se!

Děkujeme za vaše otázky.

Související