Vlastimil Vondruška: Krvavý hejtman. Premiéra rozhlasové detektivky ze série Zločiny na dvoře císaře Karla IV.

6. listopad 2022

V Černých lesích při cestě na Moravu lupiči přepadají rytíře a mrtvých rychle přibývá. Jak to ale souvisí s dědictvím po Janovi ze Zvole? A kdo může pomoci obviněnému písaři Matheusovi? Mistr teologie Damián a císařský notář Jakub ze Zbyn se znovu potkávají v šenku U tří seker, aby společně s nebojácnou sklepnicí Majdalenou a jejím milým, studentem Filipem přišli celé záhadě na kloub. Klíčem ke všemu je totiž muž, jehož nikdo nezná. Říkají mu Krvavý hejtman.

Osoby a obsazení: Viktor Preiss (císařský notář Jakub ze Zbyn), Tomáš Töpfer (mistr Daminán), Filip Kaňkovský (Jakubův synovec Filip), Jana Stryková (šenkýřka Majdalena), Igor Bareš (písař Matheus), Naďa Konvalinková (teta Anežka), Ondřej Brousek (císařský sekretář Mikeš ze Žerotína), Otakar Brousek ml. (císař Karel IV.), Daniel Bambas (rychtář), Hana Kofránková (hospodyně Důra), Vasil Fridrich (Krvavý hejtman), Gustav Hašek (host v šenku), Ondřej Lechnýř (lupič), Jan Szymik (Rufus), Václav Šanda (kostelník), Svatopluk Schuller (biřic), Kajetán Písařovic (hlas u císaře), Michal Bureš (přepadený rytíř), v dalších rolích Lenka Novotná, Dana Reichová, Jiří Köhler a Robert Tamchyna
Napsal: Vlastimil Vondruška
Dramaturgie: Robert Tamchyna
Zvukový mistr: Roman Špála
Hudba: Ondřej Brousek
Režie: Michal Bureš
Premiéra: 6. 11. 2022
Natočeno: Natočeno v září 2022 v Professional Sound Studiu – Radioservis
Produkce: Bohdana Pfannová, Dana Reichová a Eva Vovesná
Volné pokračování detektivního příběhu Vlastimila Vondrušky Ďáblův nápoj

Kupujte na Radioteka.cz

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo pak zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související