Vladimír Mišík & Etc… – Ztracený podzim (2010)

28. září 2022

V Kulaté muzice si tentokrát pustíme desku, která má v záhlaví aktuální a už i v kalendáři potvrzené roční období. Ztracený podzim se jmenuje. A když vám prozradíme, že je pod ní podepsán Vladimír Mišík a kapela Etc…, můžeme zůstat podzimně naladěni a přitom ztráty změnit v zisky.

K albu se sluší poznamenat, že jde o poslední společnou studiovou práci legendy českého bigbítu a neméně proslulé kapely, která Mišíka provázela po výraznou část jeho pěvecké kariéry. Před časem Vladimír Mišík oznámil konec koncertní činnosti a pro dvě svá sólová alba z posledních let si vybral jiné spolupracovníky.

Ztracený podzim (deska vyšla v roce 2010) je tedy vzpomínkou na někdejší muzikantskou partu a završením jedné z nejsilnějších etap tuzemského rockového písničkářství

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Elán – Hodina slovenčiny (1985)

    V Kulaté muzice nás čeká vzpomínka na pop-rockovou legendu kdysi federálního hudebního prostoru – slovenskou skupinu Elán. Její album Hodina slovenčiny vyšlo v roce 1985.

  • Olympic – Ulice (1981)

    Ulice z roku 1981 je prostředním z tria konceptuálních alb, jimiž se skupina Olympic zkoušela přihlásit k populárnímu trendu tematických desek zahraničních rockových hvězd.

  • David Stypka & Bandjeez – Dýchej (2021)

    Talentů není nikdy dost, zvlášť v tuzemském kontextu. O to smutnější je, když ti, kteří jím byli obdarováni, odejdou předčasně. Písničkář David Stypka se dožil jen 41 let.