Vladimír Beneš a Liliana Malkina ve Vypravěčích Ester Kočičkové a Václava Kopty

12. leden 2020

Výjimečná hodinka postavená na setkání pozoruhodných osobností, které mají dar vyprávět příběhy. Laskavými hostiteli jsou jedenkrát měsíčně Ester Kočičková a Václav Kopta.

Žijeme v bláznivých časech, ze všech stran se na nás valí miliardy dat a informací, z nichž naprostou většinu ke svým životům vlastně vůbec nepotřebujeme.

Člověk se naučil díky elektronickým pomocníkům komunikovat s celým světem a v jediném okamžiku sdílet informace o svém životě s každým, kdo je zrovna na síti. Dopisy plné emocí jsme nahradili krátkými textovými zprávami a náš jazyk jsme kvůli tomu sešlapali, jak plastovou láhev, kterou se chystáme vyhodit do kontejneru.

Už si neumíme jen tak popovídat! Kouzlo příběhů, které se mezi lidmi udržely dík ústnímu podání, je možná nenávratně pryč…

Ale co když není ještě vše ztraceno? Určitě je mezi námi hodně lidí, kteří tu magickou schopnost vyprávět příběhy neztratili. Jenom se je musíme vypravit hledat. Na naší společné cestě za vypravěči vás vítá: Václav Kopta a Ester Kočičková!

Spustit audio