Vivaldianno zve na svoje nadcházející turné

25. květen 2015

Unikátní hudební projekt pánů Dvořáka a Svěceného Vivaldianno nabírá další rozměr a Regina u toho nemůže chybět!

Během turné Vivaldianno 2015 - Město zrcadel s nimi mimo jiné vystoupí americká cellistka číského původu Tina Guo. Její virtuózní hry už využili umělci jako například Carlos Santana, Stevie Wonder nebo skupina Foo Fighters. Jméno Tina Guo se ve světě běžně skloňuje s přívlastky jedinečná a světová.

Tento formát splňuje i houslista Li Chua Yun a jistě významně je podpoří i domácí interpretky houslistka Júlie Svěcená a cellistka Terezie Kovalová.

Tvůrci projektu Vivaldianno Michal Dvořák a Jaroslav Svěcený zasvěceně promluvili o nadcházejícím turné i o novém směru své společné tvorby v neděli 24. května v Nočním proudu Jitky Benešové.

Čtěte také

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.