Víte, jak připravit správná míchaná vejce? Jak na to radí kuchař Filip Sajler

4. říjen 2022

Zdá se vám, že udělat míchaná vajíčka je něco rychlého a jednoduchého? „Naopak, je to velká věda,“ ujišťuje kuchař, známý z televizního pořadu Kluci v akci. Chodí do práce rád? Jak a proč se stal automobilovým závodníkem? Má oblíbenou rychlost? Jak reagoval na trend veganství? Je vegetariánská kuchyně dražší a složitější?

Jak na míchaná vejce? „Určitě máslo a pomalinku míchat na pánvičce při nízké teplotě. Je potřeba je předem dobře rozšlehat a někdy se do toho dává i smetana, aby to bylo hedvábnější. Ta vajíčka by měla být dobře vymíchaná. Je třeba pracovat opravdu pomalinku, stát u toho a hlavně nikam nepospíchat. Vaření je o klidu. Nikam nepospíchat!“

Je rád, když mu někdo uvaří? „Jsem šťastný. A když je to super, tak o to lepší. Žena vaří skvěle, ale doma víc vařím já.“ Radil jí někdy při vaření? „Diskuse o určitých věcech u nás byly, ale já jí do toho nemluvím. Vaří výborně, ale kdyby se na něco zeptala, tak jí samozřejmě rád poradím,“ odpovídá se smíchem Filip Sajler.

autoři: Tereza Kostková , eh
Spustit audio

    Související

    Nejposlouchanější

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

    Jan Rosák, moderátor

    slovo_nad_zlato.jpg

    Slovo nad zlato

    Koupit

    Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.