VIDEO: Pít kávu s mlékem se vůbec nemusíte bát. Naopak, je zdraví prospěšná, říká Jan Tuna

22. březen 2019

Jan Tuna v naší rozhlasové poradně z kavárny na téma: Jak si z potravin, produktů a služeb vybrat to, co je opravdu kvalitní a spolehlivé? Jak říct šuntům A DOST!

Jan Tuna vás provede záplavou zboží a ukáže vám, kteří obchodníci z vás jen tahají peníze. Testy potravin, produktů a služeb vám prozradí, co je opravdu kvalitní a spolehlivé. Řekněte šuntům A DOST!

Novinář Jan Tuna je známý svými reportážemi pro televizi Nova, kde pracoval v letech 1997-2006. Od roku 2012 vytváří pro internetovou televizi Stream.cz investigativně-publicistický pořad A DOST! o podvodech na spotřebitele. Od roku 2017 pak zábavný cestovatelský pořad Honza na cestách. Je majitelem a jednatelem mediální firmy Tuna Media.

Pít kávu s mlékem se vůbec nemusíte bát. Naopak, je zdraví prospěšná

Na základě jeho reportáží zrušila např. televize Óčko podvodnou telefonickou soutěž Sexy Game a okradeným lidem vracela peníze, potravinářské firmy ukončily výrobu některých potravin a nápojů se zdraví škodlivými barvivy, řetězec Billa stáhl z prodeje bio brambory obsahující DDT, hlavní čeští výrobci malinovek nahradili škodlivá azobarviva přírodními barvivy, řetězec Globus přestal prodávat špekáčky Krahulík z koncernu Agrofert, které obsahovaly nejnižší podíl masa a velké množství chemických náhražek, atd.

Jeden z největších ohlasů měla série reportáží o "tradičních" piškotech Opavia, které zásadně změnily svou kvalitu. Jan Tuna odhalil, že nadnárodní společnost Mondelez, která značku Opavia vlastní, jejich výrobu tajně přesunula z Opavy do Polska. To vyvolalo sérii protestů spotřebitelů.

Jan Tuna v naší rozhlasové radioporadně spolu s Ladou Klokočníkovou

Stejně tak došlo k zásadním změnám a bojkotu výrobků ze strany spotřebitelů poté, co zveřejnil série reportáží o skutečném složení čajů bubble tea firmy Bubbleology, ve kterých prokázal dlouhodobé lži české pobočky této firmy, a čajů proti nachlazení Babička Růženka polské firmy Mokate.

Publicisticko-investigativní pořad Jana Tuny A DOST! má na svém kontě přes 360 dílů a téměř 110 milionů zhlédnutí, bezmála 83 tisíc odběratelů a více než 115 tisíc fanoušků na sociální síti Facebook.

Celou radioporadnu s Janem Tunou si můžete poslechnout v našem audio-archivu:

Související