Vepřík Rudolf. Veselou pohádku Petra Kolečka vypráví Josef Dvořák

24. duben 2022

Může prase domácí porozumět lesním divočákům? Lze sladit rozdílnou životní zkušenost a životní styl? A můžou si být odlišní jedinci ku prospěchu? Veselé vyprávění i o věcech zcela vážných. V hlavních rolích Josef Dvořák, Ladislav Županič, Jaroslava Obermaierová a další.

Osoby a obsazení: Vypravěč (Josef Dvořák), farmář Stodola (Ladislav Županič), farmářova žena (Jaroslava Obermaierová), jejich dcera Adélka (Lucie Polišenská), vepřík Rudolf (Milan Novotný), jeho otec (Michal Pavlata), Rudolfova máma Kateřina (Veronika Gajerová), mladý kanec Kiok (Jaroslav Plesl), Kejtička, divoká bachyně (Barbora Poláková), starý divočák Moudrý Kel (Jiří Klem). Dále účinkují Jakub Gryc, Jan Tyl, Zdeněk Charvát, Klára Halašková, Vojta Lavička, Lilly Spieglová, Petr Šplíchal, Tomáš Pergl, Karolina Perglová, Jiří Litoš a Kristýna Reichová
Dramaturgie: Václava Ledvinková
Zvuk: Ladislav Reich
Zvuková spolupráce: Alena Vejsadová
Zvukový design: Pavla Schönová
Hudba: Jiří Strohner
Režie: Vladimír Gromov
Natočeno: 2010

Na dvoře farmáře Stodoly stojí chlívek a v něm žije prasečí rodinka: maminka Kateřina, tatínek Bedřich a syn Rudolf. Když jednoho dne farmářovic dcera Adélka nezavře dveře na petlici, vydá se prasečí rodinka do bahenních lázní. Jenže Rudolfa unese proud řeky a nepomůže mu ani záchranný kruh.

Nakonec se Rudolf přece jen vyškrábe na břeh. Jenže na opačnou stranu, než leží Stodolovic farma. Zato je tam tajemný les a v něm žijí divoká prasata z mýtiny u borůvčí – Kejtička a Kýlek. Ti mu prozradí, proč vlastně lidé chovají prasata. A zavedou ho k moudrému Kelu, který vyučuje divočáky v lese. Co všechno se Rudolf od něj dozví, jak v lese obstojí, co se stane při úplňku a najde Rudolf své rodiče? A co to na mýtině smrdí?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související