Vedení fotbalové Sigmy řeší nabídku amerického investora. Jaké budou další kroky? Odpovídal předseda klubu Petr Konečný

24. duben 2024

Fotbalisté Sigmy Olomouc zažívají v této sezoně hodně turbulentní období. Vloni na podzim se dlouho pohybovali v nejlepší ligové pětce, v jarní části soutěže ale postupně klesli až na osmou příčku. V úterý klub navíc dostal nabídku na vstup nového investora.

Fanouškům Sigmy dělá v posledních týdnech radost hlavně druholigový B-tým, který vyhrál pět z posledních šesti zápasů, v tabulce se vytáhl až na čtvrté místo a je jen o skóre horší než třetí Táborsko, které drží jednu ze dvou pozic zajišťujících účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže.

Na lepší zítřky – zdá se – by mohlo svítat i u A-týmu. Po změně trenéra, kdy Václava Jílka v pozici hlavního kouče nahradil jeho asistent Jiří Saňák, Sigma dlouho tápala. Domácí výhra nad Jabloncem a remíza na hřiště pražské Slavie však trochu spravily reputaci z posledních týdnů.

Představení rubriky

Zpravodajsko-publicistická diskuse na téma, které hýbe regionem. O tom je každou středu odpoledne rubrika s názvem O čem se mluví. Moderátorka pořadu Zora Ježková společně s redaktorem/redaktorkou a hostem/hosty rozeberou aktuální téma, o kterém se mluví v Olomouckém kraji či v některé obci, městě nebo regionu.

„Byl to opravdu kolotoč. Je obdivuhodné, jak Slavia jako české mužstvo dokáže hrát. O to víc musím pochválit naše kluky, jak bojovali. Klobouk dolů před týmem,“ nechal se po utkání slyšet Saňák.

Víc než výsledky ale v posledních dnech okolo olomouckého fotbalového klubu rezonují protesty fanoušků. Ti se bouří a část z nich požaduje odstoupení vedení fotbalové Sigmy.

Prasečí hlavy před stadionem

Neznámí lidé dvakrát polepili stadion plakáty proti členům vedení klubu, nedávno umístili před vchod tři prasečí hlavy a červenou kapalinou potřísnili tribunu. Navíc také u obchodního centra umístili „billboard“ proti klubovému vedení.

Tito fanoušci vkládají naděje do možného nového investora. O tom, zda se něco významného v klubu změní, se může rozhodnout právě v tomto období. Majitel klubu, spolek SK Olomouc Sigma MŽ, dostal totiž nabídku na odkoupení nezveřejněného množství akcií od americké investiční společnosti.

„Detaily o případné transakci nyní poskytovat nechceme.“
Jakub Beneš, předseda spolku SK Olomouc Sigma MŽ

Potvrdil to předseda spolku Jakub Beneš. V úterý jsme obdrželi nabídku na vstup do našeho klubu od společnosti Blue Crow Sports Group. Vývoj bude takový, že se nabídkou budou zabývat klubové orgány. Detaily o případné transakci nyní poskytovat nechceme. Budeme je případně komunikovat v souladu s vývojem situace,“ vysvětlil Beneš.

Do kdy se chce klub k nabídce oficiálně vyjádřit? O kolik procent akcií klubu investor usiluje? Kdy nejpozději by současné vedení chtělo mít jasno o nových majetkových poměrech? Jaké by v případě dohody byly další kroky?

Nejen na tyto otázky odpovídal Petr Konečný, předseda představenstva akciové společnosti SK Sigma Olomouc.

Petr Konečný, předseda představenstva akciové společnosti SK Sigma Olomouc
Spustit audio