Ve studiu svítá... o něco déle

16. březen 2015

Vtipné historky z vysílání se vybírají poměrně složitě. Ne vše, co se nám zdá vtipné, opravdu pobaví a to, co se zdá být posluchačům zábavné, může být pro nás za mikrofonem pořádné trauma, ke kterému se neradi vracíme.

Když třeba sedím ve studiu, které nemá okna, takže nevidím, jak je venku. Pak klidně vesele pravím: "Slunce dnes vyjde v 6:52!" a ono už přitom právě putuje po obloze, protože jsem se prostě spletla o hodinu. Tak to si spíš všichni ťukají na čelo.

Mě samotnou skoro vždycky rozesměje kolegyně reportérka Šárka Málková, která točí rozhovory a reportáže se zdravotní tematikou. To když vyráží rozevlátá z budovy rozhlasu a přes ulici křičí: "Hele, já jdu na tu prostatu a ty záněty průdušek už máš v kaslíku!" Nebo se ptám: "Kolikátého je dnes? Dvacátého pátého?" A ona na to: "No jo, Kateřina, Světový den pomočování."

To už je totální důkaz profesionální deformace, který vás rozesmát musí. Ona to totiž myslí vážně.

autor: Světla Magni
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.