„Ve filmu jsou reálná železniční neštěstí.“ Šárka Volemanová a Natália Bezděková u Jana Čenského

5. září 2021

Kamarádky Šárka Volemanová a Natália Bezděková jsou spřízněné duše. Společně točí pro Správu železnic bezpečnostní hraný film.

Film má název To nedáš III. „Správa železnic vybrala tři příběhy. Srážku s autobusem, kde bylo hodně mrtvých i zraněných, srážku s autem, kdy přežilo z celé rodiny jen dítě. Poslední příběh je o přebíhání kolejí,“ popsala přípravu na film Šárka Volemanová.

Pročítaly spisy, viděly fotky. Jak dodala Šárka Volemanová, film je natočený podobně jako seriál o leteckých katastrofách. „Projekt běží už šest let. Železnice vypraví vlak, ve kterém je kino, film se tam promítá a součástí jsou i diskuze se záchranáři.“

Já dělám projekty, Natália vyjednává peníze

Natália dělala modeling, později pracovala 20 let v divadle jako produkční. Šárka kromě žurnalistické práce učí komunikační dovednosti. „Natálka je skvělý obchodník. Já vymýšlím projekty a jejich prezentaci. A ona vyjednává peníze.“

V závěrečném kvízu Šárka Volemanová prozradila, že její oblíbenou barvou je černá s trochou červené. Ráda cestuje po Itálii a Španělsku. Oblíbenou knihou je Alchymista od Paula Coelho. Co se jídla a pití týče, ráda si dá řízek a víno.

Jak se jim líbila společná dovolená s jejich dětmi ve Španělsku? Jak přijímají manažeři kritiku, když je učí komunikační dovednosti?

 

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související