Vánoce na cestách – zkušenosti Expedice Z101 s oslavami Vánoc v Súdánu

24. prosinec 2022

Vánoce bychom měli trávit se svými blízkými. Co když jste ale zrovna během svátků na cestách a nacházíte se tisíce kilometrů od domova? V další reportáži Expedice Z101, která se vydala po stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda, se dozvíte, jak se slaví Vánoce v Súdánu.

A přidáváme i čerstvé zážitky cestovatelů Lindy a Tomáše, kteří letošní Vánoce tráví v České republice a nejen, že usilovně připravují vše potřebné pro další cesty, ale našli si čas i na setkání s fanoušky Expedice Z101:

S koncem roku přichází setkání s našimi partnery, přáteli a fanoušky, což pro nás znamenalo cestu na Moravu a zpět se zastávkou na sjezdu z D1 u Vlašimi, A právě tady nás čekali naši nejmilejší a nejoblíbenější fanoušci, kterými jsou Anička a Jirka, kteří nám předali dva ručně malované obrázky. Jejich táta je natolik věrný fanoušek, že za Tomášem dorazil v září i na Hlubokou na festival Voda, moře, oceány a přijel i na pražskou část křtu naší knihy. V minus pěti stupních na odpočívadle u sjezdu z dálnice jsme podepsali knihy, předali si dárky a nožem vyryli svoje jména na expediční bedýnku, kterou Jirka vozí v naleštěném veteránovi všude po Evropě.
Všem posluchačům ČRo Zlín přejeme, aby i oni na Vánoce měli možnost setkat se s lidmi, kteří je mají opravdu rádi a prožili s nimi chvíle, na které nezapomenou.

Linda a Tomáš

Dobrodruh Tomáš Vaňourek jede ve stopách cestovatelů Hanzelky a Zikmunda

Expedice Z101

Vše o cestě Expedice Z101 najdete na rozhl.as/ExpediceZ101, všechny reportáže si můžete pustit i v podcastových aplikacích mujRozhlas, Spotify, Google Podcast nebo Apple iTunes.

Spustit audio

Související