V západní polovině Čech hrozí náledí, na Vysočině bude sněžit

2. březen 2016

Od dnešního večera do čtvrtečního rána se bude v západní polovině Čech tvořit náledí nebo zmrazky. Aktuální varování meteorologů se týká Karlovarského, Plzeňského, Jihočeského a Ústeckého kraje, Prahy a větší části Středočeského kraje. Ve zbytku republiky se náledí objeví jen ojediněle.

Zítra v noci a ráno má začít sněžit na Vysočině. Napadne tam 5 až 10 centimetrů těžkého mokrého sněhu, který může lámat větve i stromy, informoval Český hydrometeorologický ústav.

V západní polovině Čech leží v nižších polohách většinou 3 až 15 centimetrů sněhu, který bude během dneška při teplotách od 3 do 7 stupňů Celsia odtávat.

Současně se večer a během noci objeví v této části země srážky, které budou v severozápadních Čechách výjimečně i mrznoucí. „Během noci na čtvrtek se při poklesu teploty slabě pod bod mrazu bude v západní polovině Čech místy tvořit náledí, jinde jen ojediněle,“ uvedli meteorologové.

V místech, kde se bude tvořit náledí, musejí lidé dát pozor na kluzké silnice i chodníky. Řidiči by měli sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně.

Výstraha před sněžením a náledím
autor: ČTK
Spustit audio