V některých případech je pozdní příchod v pořádku. Na rande ale ne, varuje Kateřina Cajthamlová

6. únor 2022

Někdo má čas ve svých rukách, jiný s ním bojuje a všude chodí pozdě. Co s tím? Další zajímavé rozhovory najdete na webu Rádia Junior.

Dali jste si s někým sraz a řešíte, jestli přijít včas, později, nebo naopak dřív? I to probral Roman Víšek se specialistkou na zdravý životní styl Kateřinou Cajthamlovou.

Kateřina Cajthamlová

Na rande včas, nebo později?

Taky jste někdy slyšeli, že na rande se může přijít o něco později? Kateřina Cajthamlová si to nemyslí. „Jste-li muž, musíte být na rande dřív, abyste se předvedli, jak o tu dívenku stojíte,“ říká. Ani dívky by podle ní ale neměly chodit pozdě. Přítel na ně sice asi určitě počká, ale je to otravné.

On počká...

Co když to ale někdo nedělá schválně, jen to prostě neumí správně trefit? „Člověk by si měl vyzkoušet, jaké má své specifické zpoždění,“ radí odbornice, která má sama s dochvilností trochu problémy. „Lidé jako já mají takzvaný špatný časový odhad,“ přiznává. Vždy si tedy zapisuje všechny časy schůzek rovnou o půl hodiny posunuté, protože pak ve výsledku se svým zpožděním přijde včas nebo s mírným předstihem.

Přijít dřív taky někdy vadí

Ale ani opačný případ, tedy doprazit někam ve velkém předstihu, nemusí být v každé situaci vítaný. Na návštěvu je například lepší přijít o pár minut později. Hostitelé často dokončují přípravy do poslední minuty a přivítají, když jim dáte trochu času na úklid navíc.  „Nejhorší jsou hosté, kteří přijdou o půl hodiny dřív než ostatní,“ směje se Kateřina.

Jak rychle vlastně čas utíká, co dělat když se nám čas vleče? Jak ho využít co nejlépe? A co znamená, když se řekne, že čas oponou trhnul? Poslechněte si celý rozhovor.

Klub Rádia Junior vysíláme každý den v 19:00. Nenechte si ujít rozhovory se zajímavými hosty >>

Nalaďte si vysílání Rádia Junior online >>

autoři: Roman Víšek , kpe
Spustit audio

Související