V nejlepší jedenáctce UEFA chybí Lionel Messi i brankář Petr Čech

15. leden 2014

Český fotbalový brankář Petr Čech, který hájí barvy londýnské Chelsea, se nedostal do nejlepší jedenáctky UEFA za rok 2013. V hlasování fanoušků propadl i Lionel Messi z Barcelony.

Katalánský velkoklub nemá v nejlepší sestavě dokonce ani jednoho zástupce, což se Barceloně stalo naposledy v roce 2003. Messi, který obsadil druhé místo v anketě Zlatý míč, chybí mezi nejlepšími po pěti letech.

Naopak držitel Zlatého míče, portugalský záložník Realu Madrid Cristiano Ronaldo, se do nejlepší jedenáctky dostal posedmé za sebou a vylepšil svůj rekord.

Čtěte také

V internetové anketě na serveru UEFA.com, do které poslaly fanoušci rekordních 6,3 milionu hlasů, zaujal Čechovo místo brankář Bayernu Mnichov Manuel Neuer.

Ten se s mnichovským klubem radoval z triumfu v Lize mistrů i Superpoháru a v nejlepší sestavě má hned tři spoluhráče. Obránce Phillipa Lahma s Davidem Alabou a záložníka Francka Ribéryho.


Nejlepší jedenáctka roku 2013 podle hlasování fotbalových fanoušků na internetové stránce UEFA:

Manuel Neuer - Philipp Lahm (oba Německo/Bayern Mnichov), Thiago Silva (Brazílie/Paris St. Germain), Sergio Ramos (Španělsko/Real Madrid), David Alaba (Rakousko/Bayern Mnichov) - Gareth Bale (Wales/Tottenham, Real Madrid), Marco Reus (Německo/Dortmund), Mesut Özil (Německo/Real Madrid, Arsenal), Franck Ribéry (Francie/Bayern Mnichov) - Zlatan Ibrahimović (Švédsko/Paris St. Germain), Cristiano Ronaldo (Portugalsko/Real Madrid).

Spustit audio