„V Himálaji člověk cítí obrovskou pokoru.“ Jana Paulová u Haliny Pawlowské

Málo se ví, že oblíbená komediální herečka se věnuje také dramatizaci divadelních her, režírování a je i autorkou bestselleru Jak běžet do kopce. Koncept ke knížce vznikl jako rukou psaný deník z její cesty do Himálaje.

Když jsem se dostala do Himalájí, bylo to pro mě natolik zásadní, že jsem si říkala, že si budu psát deník,“ vzpomíná Jana Paulová na návštěvě u Haliny Pawlowské. „Člověk tam cítí velikou pokoru a uvědomila jsem si, že je to opravdu každý den o velkém stresu. Denně bojuješ o přežití, spíš ve smradlavé díře a jíš jenom rýži s čočkou.“

Snažím se život neflákat

I přesto se stal šestitýdenní pobyt Himalájí jednou z nejúžasnějších zkušeností jejího života. „Snažím se život neflákat. A když už žiju dlouho v podobném módu, tak si říkám: Já umírám, já už nežiju. Musím něco udělat – někam jet, kde jsem ještě nikdy nebyla, podniknout něco, co jsem nikdy nedělala,“ svěřuje se.

Jaký má Jana Paulová recept na dlouholeté a šťastné manželství? Jak se jí spolupracuje s dcerami a s manželem, který je známý jazzman? A jaký silný duchovní zážitek si odnesla ze své cesty do nejvyššího pohoří světa? Poslechněte si záznam celého rozhovoru.

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

Spustit audio

Související