„V divadle jsem oslavila 50 sezón.“ Monika Švábová a Bára Munzarová u Jana Čenského

10. říjen 2021

Monika byla moje divadelní maminka, zavzpomínala na své začátky v Plzni Bára Munzarová. Do pořadu Jana Čenského My dva a čas přišla totiž s Monikou Švábovou.

Herečka Monika Švábová je v plzeňském divadle padesát sezón. „Pavel Pavlovský měl jako don Quijote závěrečný monolog. Já držela umělohmotné lilie a měla jsem takovou trému, že jsem s nimi pořád chrastila,“ zavzpomínala na své začátky Monika Švábová.

Monika chtěla být baletkou

Původně chtěla být baletkou. „Chodila jsem deset let do baletní přípravky a tam jsem se do divadla zamilovala. Jako děti jsme hrály v Národním divadle v různých baletech a operách. I jako dospělá jsem měla v jedné hře taneční kreaci.“

Bára Munzarová začala tento rok učit na muzikálovém a popovém oddělení pražské konzervatoře. Kromě toho ráda cestuje. „Můj manžel Martin Trnavský je jachtař, takže máme prodloužené námořnické víkendy. Máme obytný vůz a naše cesta se tvoří podle počasí a nálady.“

V kolika inscenacích spolu v Plzni hrály? Jak získala Bára Munzarová Thálii za operní výkon? Který slavný herec a režisér byli za kmotry synům Moniky?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související