V Beskydech se ujala slevová karta pro turisty

29. březen 2015

Magické slovo ‚sleva‘ láká čím dál více návštěvníků do Beskyd. Už totiž více než stovku tamních hotelů, restaurací a dalších zařízení spojuje heslo Beskydy Card.

Jde o speciální kartu, díky které se turisté mohou například výhodněji ubytovat ve vybraných hotelech, za lepší cenu si zalyžovat, využít wellness nebo se levněji najíst. Akci částečně financují evropské fondy a cílem je zvýšit návštěvnost regionu.

Kousek od hráze přehrady Olešná u Frýdku-Místku stojí hotel, který se zapojil jako první, a začal rozdávat karty. Teď tady sice žádní hosté nejsou, ředitel hotelu Rostislav Ostřížek ale potvrdil, že vydali už více než 360 karet.

„Ten přínos, který bude, tak věříme, že bude v těch opakovaných návštěvách regionu. A i přímo k nám do hotelu se budou vracet, o tom jsem přesvědčen. Pokud to děláme dobře, tak se nám hosté budou vracet,“ věří ředitel.

Jedním z míst, kde si lidé mohou kartu pořídit, je informační centrum na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku.

„Kartička je na konkrétní jméno a poskytovatelé slev jsou ski areály, wellness centra, Muzeum Beskyd a neustále se to rozšiřuje. Myslím, že se tam teď přidal i Malý svět techniky v Ostravě,“ říká pracovnice centra.

Vyšší počet návštěvníků díky slevové kartě zaznamenal třeba Jiří Nakládal ze Ski areálu Bílá, navíc zapojení areálu do akce bylo velmi jednoduché.

„Neplatilo se nic, pořizovat jsme v tom počátku také nic nemuseli. Bylo to jenom o naší vůli, že do toho půjdeme, a jednoduché podepsání smlouvy s Destinačním managementem. Samozřejmě trošku to přináší mírné administrativní navýšení práce, ale to je asi se vším,“ dodává Nákladal.

Čtěte také

Monika Konvičná z pořádajícího sdružení Destinační management turistické oblasti Beskydy - Valašsko doufá, že teď s jarním počasím projeví zájem i další poskytovatelé služeb.

„Myslím si, že Beskydy mají opravdu co nabídnout, služeb je tady spousta. Věřím, že se budou dál hlásit, hlavně teď před letní sezónou, kdy se budou otvírat akvaparky, wellness centra, hřiště, lanové parky a tak dále. Už se to začíná směřovat k hradům a zámkům, půjde to postupně s pěkným počasím,“ uzavírá Konvičná.

Lysá hora

Turisté si mohou kartičku pořídit také na internetu anebo ji mohou získat ve vybraných hotelech, pokud se tam alespoň na dvě noci ubytují.

autor: Jana Jeckelová
Spustit audio