Uršula Kluková u Haliny Pawlowské: Šimek mě chtěl vyhodit, když jsem se ostříhala na ježka

Když vyslovíte její jméno, vybaví se většině diváků hned charakteristický smích a také účes. „Nosím ho od osmnácti let. Je osvědčený a už si ani neumím představit, že bych s vlasy dělala něco jinýho,“ směje se herečka, komička a kartářka

Do povědomí veřejnosti se Kluková dostala nedlouho po svém prvním příjezdu do Prahy v polovině 70. let, když začala v Semaforu zkoušet se skupinou Josefa Dvořáka. Poté, co se nepohodli, ji do svého souboru přetáhl Miloslav Šimek.

„Jenomže potom jsme se s Pepou usmířili, takže jsem hrála u něj, nastoupila jsem u Slávka Šimka a posléze jsem dostala nabídku i k panu Suchému. Nakonec jsem tedy hrála ve všech třech skupinách,“ usmívá se Uršula Kluková.

Účes jako značka

Kromě divadla vystupovala často i v komických skečích v televizních pořadech. „Jednou jsme točili Kouzelníka ve Slaném a já jsem se tam nějak nudila, tak jsem se nechala ostříhat na ježka. A potom, když jsem přišla do divadla, tak mě Šimek chtěl vyhodit, že jsem prý úplně ztratila image,“ směje se.

Proč ji láká napsat příběh své rodiny? Jaký má vztah ke knihám? A proč by člověk skutečně neměl stoupat na kanál, jak se traduje v pověrách?

Speciál Haliny Pawlowské Pokračování za chvilku: Co Čech, to Němcová poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každý den po 12:00 anebo v repríze po 20:00. Každý díl najdete ještě týden po odvysílání na stránce pořadu zdarma. Díly nejsou ke stažení.

autoři: Halina Pawlowská , and
Spustit audio

Související