Umění slyšet. Ve čtvercovém stylu. Vltava spustila Instagram

1. srpen 2017

Nejlepší citace z vysílaní. Stylové černobílé fotografie. I zvukové médium může vést vizuálně pestrý život. Příspěvky z vysílání i ze zákulisí Vltavy se začaly objevovat na Instagramu.

Instagram stanice Vltava

Čím žije stanice Vltava a její redaktoři, jaké hosty vysílání zachycujeme kromě obrazu také zvukem? Které hry, povídky anebo četby na pokračování chceme zvýraznit a doporučit?

Na instagram.com/crovltava jsme spustili staniční instagramový profil. Potkává se na něm klasická hudba s moderní literaturou, kulturní publicistika s působivými fotografiemi především od Vojtěcha Havlíka. Postupně bude přibývat další obsah. Četba „naslepo“ jako nápaditý kvíz, minirecenze i fotografie z akcí, na kterých se objevíme (nejenom) s mikrofonem. Slogan „Umění slyšet“ dostal svoji vizuální podobu.

Sledujte nás a buďte s námi v kontaktu na nové sociální síti, kterou ve vltavské Mozaice představil její editor Pavel Sladký.

Jak to vypadá na pracovních stolech vltavských redaktorů? Postujeme sérii „Krajiny stolů“, kterou pod rukama staničních kolegů nafotil Vojtěch Havlík. 

Krajiny stolů

Sledujeme kulturní dění. Rozhovor s Václavem Kadrnkou o filmu Křižáček jsme přinesli těsně před jeho vítězstvím na 52. karlovarském filmovém festivalu.

Rozhovor s Václavem Kadrnkou

Rudy Linka vysílá na Vltavě svůj měsíčník Přímá linka.

Rudy Linka

Woody Allen přemítá o smrti, šílenství a lásce ve hře Riverside Drive.

Riverside Drive

Řád je nad chaos, řekl ve vltavské Mozaice spisovatel Jáchym Topol, když představoval svoji novou knihu Citlivý člověk.

Jáchym Topol

Wladimir Kaminer je výrazný současný spisovatel, který si na tom ale zas tak nezakládá... Vysílali jsme jeho povídku Rusové v Berlíně.

Rusové v Berlíně

Ivan Trojan znovu dokázal svůj komediální talent ve hře s naprosto neskromným názvem Pravda.

Ivan Trojan