„Ujížděč“ od benzinek na trase Hradec Králové - Praha dopaden. Při tankování používal kradenou SPZ

5. leden 2022 13:20

Policisté na začátku týdne obvinili z trestného činu krádeže 32letého muže, který měl od srpna do poloviny listopadu loňského roku minimálně v 8 případech na různých čerpacích stanicích na trase Hradec Králové - Praha natankovat naftu a bez zaplacení odjet. Dohromady měl způsobit škodu za necelých 20 tisíc korun.

Čtěte také

Přijatá oznámení o krádeži se vždy týkala neznámého řidiče černého vozidla značky Mercedes-Benz Viano s SPZ, která byla z kraje srpna nahlášena v Hradci Králové jako odcizená.

Policisté důsledným prozkoumáním kamerových záznamů zjistili, že v blízkém časovém odstupu od případů ujetí bez zaplacení se po dálnici pohybovalo to samé vozidlo, ale s jinou registrační značkou. Došli k závěru, že pachatel používá jedno vozidlo, na kterém mění dvě sady registračních značek, přičemž jedna SPZ patří dle technického průkazu k výše uvedenému vozidlu.

Čtěte také

Majitel auta se na výzvu k podání vysvětlení dostavil na služebnu. Dokonce ve shodném oblečení, jako měl pachatel zachycený na kamerových záznamech téměř při všech krádeží na sobě.

Důkazy začaly do sebe zapadat a muži nezbylo nic jiného, než se po předchozím zatloukání ke všem krádežím přiznat. K protiprávnímu jednání ho prý dohnala covidová pandemie, kdy ztratil zaměstnání a byl v bezvýchodné situaci. Aby mohl dojíždět z Jeseníku do Německa, kde si sehnal novou práci, nezbylo mu prý nic jiného, než tankovat bez zaplacení.

Obviněnému muži hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

autor: baj | zdroj: Policie ČR
Spustit audio

Související