U pokladny nesmlouvám, ale o honoráře ano! Robert Jašków s manželkou Petrou u Jana Čenského

28. listopad 2021

Když byl Antonio Banderas ještě neznámý, tak jsem si s ním zahrál v Praze revolucionáře. Hřímali jsme spolu na barikádě, vzpomíná Robert Jašków, který přišel do studia s manželkou Petrou.

Poznali se v pražském divadle Labyrint, jsou spolu 23 let a mají tři děti. Před pár lety se přestěhovali do většího bytu, kde je nejdůležitější velký stůl. „Když jsme se nastěhovali, tak nás bylo u vánoční tabule sedmnáct,“ vzpomíná Petra.

Robertova maminka totiž pochází z deseti dětí. „Je Maďarka a tatínek Polák. Kromě toho mám v sobě i koktejl německé, rakouské a turecké krve. Nějak se to na mě podepsalo. Ne že bych smlouval u pokladny v Tescu, ale o honoráře ano.“

Vypěníme, ale hned jsme v pohodě

Jak přiznává Petra, která skončila s herectvím, a dělá koučink, někdy se jí po divadle stýská. „Ale dělám workshopy a ty mi do značné míry nahrazují kontakt s diváky.“ Dá se naučit charisma? „Ano, z člověka se může stát někdo jiný, ale musí být ochoten po té cestě jít.“

V závěrečném kvízu Jaškówovi ukázali, že se perfektně znají. Petra správně odhadla, že Robert s oblibou něco kutí v garáži. Sám si vyrobil masivní komodu z buku a kovářské věci do předsíně. Je rád, že si zahrál v seriálech Atentát a Expozitura. Má smysl pro humor, ale občas je cholerický a netrpělivý. „My jsme oba takoví hrr... Vypěníme, ale hned jsme v pohodě,“ dodává Petra.

Kam rádi jezdí na dovolenou? Stýská se mu po přírodě v Podkrkonoší? Jak objevil nevlastní sourozence v Polsku?                                                                   

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související