Ty nejlepší rozhovory z pořadu Stříbrný vítr vycházejí jako knížka. V soutěži ji vyhráli tři z vás

2. prosinec 2020

Ze všech posluchačů, kteří správně odpověděli na otázky v naší soutěži, jsme vylosovali tři výherce. Obdrží podepsanou knížku Jitky Novotné Stříbrný vítr 2. Na výtisk se mohou těšit Jiřina Černá, Jiří Okrouhlý a Eva Vidrmanová. Soutěž je ukončena, děkujeme všem, kteří se zúčastnili. 

Čtěte také

Křest knížky se uskuteční v sobotu 5. prosince v Toboganu, kde budou hosty Aleše Cibulky dva protagonisté knihy, manažerka Senta Čermáková a písničkář a básník Jiří Dědeček společně s autorkou. Všechny záznamy pořadu Stříbrný vítr najdete ZDE.     

Můžete vyhrát knihu Stříbrný vítr 2

Jitka Novotná pokřtí knížku v sobotním Toboganu

Manažerka Senta Čermáková v knize Stříbrný vítr poutavě hovoří o svém životním partnerovi, se kterým se potkali na studiích biokybernetiky. Ohromil ji svou chytrostí, zábavností i výškou.
První soutěžní otázka: Jak se jmenuje manžel Senty Čermákové? 

Písničkář a básník Jiří Dědeček vyrůstal ve městě, které se mu do vzpomínek vepsalo jako napůl spadlé, zpustlé a černé. Jak v knize Stříbrný vítr 2 uvádí: Tam, kde jsme bydleli, vůbec nebyly dlážděné ani asfaltované silničky. Jen bláto, hlína, díry v zemi. S klukama jsme tam jezdili na kárkách, co se dělají z vyhozených kočárků. Na každém rohu bylo nádherné smetiště, kde se dalo najít spoustu inspirativních kusů.
Druhá soutěžní otázka: Ve kterém městě žil Jiří Dědeček do svých jedenácti let?

S Alešem Cibulkou Jitka Novotná rozmlouvala až poté, co knihu Stříbrný vítr 2 odevzdala do tisku. Pokud ale někdy vyjde „trojka“, Alešovo svěží a otevřené vyprávění v ní nebude chybět. Mimo jiné se v rozhovoru vrátil ke krušným měsícům, kdy ho intenzivní pracovní tempo přivedlo do stavu vyhoření. Také hovořil o plánech otevřít květinářství Cibulka a v neposlední řadě s Jitkou vzpomínali na společnou práci na obrazovce.
Třetí soutěžní otázka: Jaký pořad spolu Jitka Novotná a Aleš Cibulka moderovali v České televizi na počátku milénia? 

Spustit audio

Související