Trhák je splněný sen, říká herečka Dana Morávková

31. říjen 2018

Jsme tu jen jednou, člověk si má vyzkoušet co nejvíc věcí, říká Dana Morávková, herečka, moderátorka, choreografka. Nově se ujala třeba jedné z titulních rolí v muzikálu Trhák.

„Nikdy by mě nenapadlo jako malou holku, že někdy budu hrát v tomto představení,“ říká Dana Morávková o muzikálovém Trháku. Filmová předloha se pro ni totiž pojí s řadou vzpomínek a emocí.

Vladimír Kroc a Dana Morávková

„Byl to poslední film, na kterém jsem byla se svým tatínkem v kině,“ říká herečka, moderátorka a choreografka Dana Morávková.

Jak ji baví moderování? A jak ji baví tancování? Čemu se věnuje její syn? Se svým mužem je už 23 let, je nějaký osvědčený recept na spokojené manželství?

autoři: Vladimír Kroc , mjp
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.