Trenér Slavie Šilhavý chce hráče poznat detailně. Do zimy chce mít o kádru jasno

20. září 2016

Že povede fotbalovou ligu po sedmi kolech Zlín, věřil asi málokdo. Možná vůbec nikdo. Jenže překvapení úvodu sezony udrželo první místo i po utkání se Spartou, se kterou remizovalo 1:1. Hrát o přední pozice chce také Slavia, která ale po rozpačitém začátku ligy musí bojovat o vzestup z nižších příček. Teď zvítězila nad Libercem zásluhou Milana Škody 1:0.

„Ten gól je samozřejmě důležitý, když jsme vyhráli 1:0, ale důležitější je pro nás samozřejmě vítězství, protože v tabulce to pro nás bylo nepříznivé, takže to je hrozně důležité,“ byl útočník Milan Škoda rád hlavně za posun na sedmé místo, tedy do lepší poloviny tabulky.

Pro ambiciózní pražský tým to bylo teprve druhé vítězství v ligové sezoně a zároveň premiérové pro nového trenéra Jaroslava Šilhavého, který po minulé remíze v Teplicích vedl mužstvo poprvé na stadionu v Edenu.

„Nebudu zapírat, že mám velkou radost, že nám to vyšlo hned v tom prvním domácím zápase. Fanoušci už chtěli vítězství a bylo jim asi jedno, kdo sedí na lavičce jako trenér, ale prostě tu výhru chtěli. Musím říct, že kluci si to zasloužili za přístup v zápase, vydali se.“

Hráči tak splnili jednu z věcí, kterou od nich kouč Šilhavý po svém příchodu chtěl. Nový kouč se ale s týmem stále seznamuje a snaží se najít ideální složení…

„Zjišťujeme, kdo je kdo, jak kdo se chová v mezních situacích. Věřím tomu, že se nám to bude dařit každým dalším zápasem se poznávat líp a nejpozději do zimy, kdy je další přestupní termín, tak mít jasno o kádru, který by tady měl být. Už by to mělo mít svoji tvář nebo aspoň takovou, jakou si představujeme.“

Jenže Jaroslav Šilhavý potřebuje výsledky i na podzim, aby se Slavii moc nevzdálila šance bojovat o konečné umístění mezi nejlepší trojicí soutěže, právě takový cíl dostal trenér od vedení klubu. Zatím s týmem bodoval v obou zápasech a výhra nad Libercem, který má také ambice skončit v tabulce nahoře, dala Šilhavému i hráčům alespoň trochu klidu před derby na Spartě.

„Věděli jsme, že ty body nutně potřebujeme, a jestli je to sehrané, nebo není za každou cenu, takže si myslím, že i před derby je teď obrovsky důležité, že máme ze dvou zápasů čtyři body.“ A to není podle trenéra Slavie vůbec špatný začátek jeho angažmá.

autoři: mva , nis
Spustit audio