Zemřel herec Norbert Lichý. Zavzpomínejte na něj v rozhovoru s Alešem Cibulkou

18. leden 2024

Informaci o úmrtí herce a hudebníka Radiožurnálu potvrdil zástupce ředitele ostravského divadla Petra Bezruče Jiří Krejčí. Norbert Lichý působil v Divadle Petra Bezruče od konce osmdesátých let. Byl i tváří knižního festivalu v Ostravě, na kterém se ho Aleš Cibulka například zeptal, co znamená být ostravský patriot. V audiozáznamu se také dozvíte, proč Norbertu Lichému vyhovovalo, že nemohl hrát prince a milovníky.

„Já mám rád detektivky. Jako malý jsem začínal Ferdou Mravencem a Hupem a Hopem,“ vzpomínal Norbert Lichý. „Uměl jsem číst, ještě než jsem šel do školy. Ty knížky se mi líbily a tak jsem se naučil číst.

Ve škole jsem měl chytrou paní učitelku, která se sice bála, že se budu nudit, ale pak mě nechala předčítat nahlas dětem v 1. třídě. Už tenkrát jsem měl hroznou trému,“ svěřil se herec.

Ostravský patriot

V Ostravě se narodil. „Myslím, že tu budu celý život pracovat a žít. To město je úžasné ve své upřímnosti. Lidé tu vědí, že si všechno musí zasloužit a že nic není zadarmo. Ostraváci jsou upřímní a moc se tu nediskutuje. A také se tu myslím mají lidé rádi, alespoň doufám,“ uzavřel vyprávění herec Norbert Lichý.

autoři: Aleš Cibulka , mis
Spustit audio

Související