Toulavé boty od října 2007

1. říjen 2007
Toulavé boty

V jedné populární písni se zpívá "Časy se mění" a také se říká, že změna je život. A na každé změně může být i něco dobrého. V minulých letech a desetiletích byl hudební pořad "Toulavé boty" vysílán vždy o víkendu v odpoledním čase. Od 1. října tohoto roku si "Toulavé boty" můžeme naladit každé pondělí večer od 21:00 hodiny.

"Toulavé boty" se věnují především amatérské hudební tvorbě, která je velmi zajímavá a inspirující. Téměř všechny hudební nahrávky jsou originální a natočené živě.

Je to jediný pořad v českých médiích seznamující posluchače rozhlasu s hudbou, která se hraje na festivalech a přehlídkách jako jsou Porta, Okolo Třeboně, Folková růže, Zahrada a dalších nebo v hudebních klubech v Praze i ostatních městech republiky.

Hudební dramaturgie pořadů jde napříč žánry (podobně jako je tomu na velkých hudebních přehlídkách, ze kterých "Toulavé boty" přinášejí hudební zpravodajství. Podobně jako naše letní hudební festivaly se pořad ale žánrově proměnil. V žádném případě už nejde jen o program pouze pro folkaře nebo "trampíky". Je to pořad pro posluchače, kteří se zajímají o vývoj naší amatérské hudební scény. A dlužno říci, že tato scéna je mnohdy zajímavější než domácí, mnoho let zakonzervovaná, profesionální hudební scéna.

Je obdivuhodné, že i při dnešním rychlém způsobu života si mladí (a nejen mladí) lidé najdou čas, zkoušejí, zpívají a hrají převážně vlastní písničky.

Zveme vás proto k poslechu prvního říjnového (a také dalších) vydání "Toulavých bot" na Českém rozhlase 2 - Praha od 21:00 hodiny. Pořady připravuje a uvádí Leoš Kosek.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.