Tomáš Klus živě akusticky. Koncert a rozhovor ve Dvojce u piana

22. únor 2023, aktualizováno

Zpěvák, skladatel a herec Tomáš Klus vystoupil v hudební talkshow Jiřího Holoubka a publiku v Radiocafé Vinohradská 12 zazpíval některé své známé hity.  

Odkud se zjevil Tomáš Klus? „Původně jsem přišel do Prahy s tím, že budu olympijským vítězem, a šel jsem trénovat moderní pětiboj. Ale spadl jsem z koně,“ ohlíží se za minulostí populární zpěvák.

Pak se setkal s divadelníky, kteří mu prý otevřeli nové obzory. „A do toho se vrátila moje láska, hudba,“ popisuje své začátky. Přihlásil se na DAMU a k tomu hrál na kytaru.

Sláva přišla takříkajíc naráz. „Měli jsme koncert v Hradci Králové na Majálesu. Tam se před námi zjevilo 20 tisíc lidí, kteří všichni zpívali. Koukali jsme překvapeně. Díky tomu jsem zjistil, že sláva není nic. Je to jen iluze, nafouknutý balón, který může kdykoli splasknout,“ ujišťuje zpěvák.

„Když se vám vrcholně daří, tak máte spoustu nových přátel a je jednoduché uvěřit tomu, že jste bůh,“ vypráví umělec, který pocitu vlastní důležitosti nepropadá. „Koncerty mám postavené na tom, že je to náš společný okamžik. Jestli využívám svého postavení, tak jedině k tomu, abych připomínal všem, že přes všechny rozdíly nám všem tluče srdce stejně,“ uzavírá Tomáš Klus.  

autoři: Jiří Holoubek , eh

Související