Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Vánoce na zámku, procházkou za betlémy nebo na bruslení

9. prosinec 2021

Předvánoční období si možná chcete zpestřit procházkou nebo návštěvou něčeho výjimečného. Máme tedy pro vás tipy na fajn výlety, ale i několik nabídek na místa a akce, které je možné aktuálně navštívit.

Tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE.

Čtěte také

Vánoce na zámku

do 22. prosince, zámek Lešná u Valašského Meziříčí

Historické pokoje zámku Lešná u Valašského Meziříčí zdobí tisíce baněk na živých vánočních stromech. Visí tu jak novodobé, tak i historické skleněné ozdoby. Představovány jsou touto formou I letošní trendy.

Bruslení - ledové plochy a kluziště ve Zlínském kraji 

Zlín, Otrokovice, Holešova, Kroměříž, Uherské Hradiště, ...

Pokud vás počasí láká vyrazit na brusle, máme pro vás přehled možností ve Zlínském kraji. Ledové i umělé plochy, které jsou aktuálně dostupné pro veřejnost, najdete ZDE.

Čtěte také

BeneFičák pro Moravu

od 4. prosince 2021 do 3. ledna 2022, Městské divadlo Zlín

Fotografie včetně prostorové instalace ze sutin poničených domů z Moravské Nové Vsi budou k vidění od soboty 4. prosince 2021 v Městském divadle Zlín. Výstava potrvá až do 3. ledna. Do stejného data mohou lidé zasílat finanční dary na pomoc lidem z této oblasti.

Čtěte také

Dřevěné betlémy

do 7. ledna 2022 (kromě 24. 12.), Holešov

V Holešově na Kroměřížsku vystavují vánoční betlémy z dílen moravských řezbářů v zasklených arkádách tamního zámku. Výstavy volně přístupné ze zámeckého nádvoří navazují na zkušenosti z loňského roku, kdy byl zámek kvůli pandemii covid-19 uzavřený.

Bařinkův mechanický betlém 

do 9. ledna 2022, Muzeum Kroměřížska

V podloubí před Muzeem Kroměřížska na Velkém náměstí v Kroměříži je k vidění více než 60 let starý mechanický betlém, který v pravidelných intervalech opakuje asi šestiminutový denní a noční cyklus.

Rozum versus cit²: Zlínský průmyslový design 1959–1992

do 27. února 2022, Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně (1. NP budovy 14)

Na výstavě uvidíte věci a přístroje, které nás kdysi obklopovaly a možná až nyní si uvědomujeme, jak moc byly designově krásné a unikátní. Výstava představuje prostřednictvím nových technologií historii zlínského průmyslového designu v letech 1959–1992. Návštěvníky tématem provede virtuální kurátor nebo budou moci pohovořit s hologramem designéra Františka Crháka.

Čtěte také

Svět středověkých her

do 3. 1. 2022, Slovácké muzeum v Uherském Hradišti

Putovní interaktivní výstava, která nabízí možnost hrát si jako ve středověku. Kuše, kuličkodráha, kuželky, chůdy anebo žaltář. To vše můžete vzít do ruky a zkusit, co dokážete.

Na pytlácké stezce

do 20. 2. 2022, Zámek Vsetín

Výstava Muzea regionu Valašsko, která návštěvníky provede historií nezákonného lovu zvěře na Valašsku. K vidění jsou raritní historické zbraně pytláků nebo zajímavosti o lovné zvěři. Návštěvníci si mohou prohlédnout vábničky, malorážky nebo praky - profesionální i podomácku vyrobené.  Mimo pytláctví se výstava částečně zabývá i čižbou (lov drobných ptáků), která byla v minulosti v regionu také hojně rozšířena.

Tipy na výlety nabízíme také ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.

Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.