Tereza Černochová má nové Škrábnutí

11. březen 2015

Není škrábnutí jako Škrábnutí! Po sedmi letech od sólového debutu Smal Monstrosities přichází Tereza Černochová s novinkou, která ji představuje jako zpěvačku ryze osobitého stylu, navíc spoluautorku písní, které zrály několik let.

Album Škrábnutí vzniklo v produkci Romana Holého stejně jako debut. Bonbónkem alba je cover skladby Andělé osmdesátkové kapely Dr. Max, který do alba zapadá, jako by byl složen právě teď a právě pro Terezu Černochovou.

Tereza se jako spoluautorka podepsala pod tři písně – Polibky snílků s Milanem Princem, Všeobjímák s Martinou Procházkovou a Vem si mě s Romanem Holým.

Písničku Půl otextovala Lenka Dusilová se svým bratrem Markem. Až nastane září zpěvačce na tělo napsala Alena Rytířová, dcera slavného textaře Zdeňka Rytíře. O další texty se postarali Dan Bárta s Alžbětou Plívovou nebo Vratislav Šlapák.

Tereza Černochová, která trpělivě roky hledala svůj styl, album na Regině představí v pátek 13. března, právě v den vydání Škrábnutí.

Poslouchejte po 23. hodině Noční proud Jitky Benešové.

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.