„Teď vypadám jako krkavčí otec.“ Ladislav Špaček se synem Radimem u Jana Čenského

23. červen 2019

Ladislav Špaček a jeho syn Radim jsou tak vytížení, že se o sobě dozvídají hlavně z médií. Posílají si zprávy, kde budou mít rozhovor, aby zjistili, co ten druhý dělá.

„Před čtrnácti dny jsem měl v Břeclavi přednášku a sledoval jsem v hotelu Radima v televizi. Dosáhl svého, stal se režisérem, vystudoval FAMU bez podpory rodičů. Teď vypadám jako krkavčí otec,“ svěřuje se v pořadu My dva a čas Ladislav Špaček.

Umí se flákat

„Radim se umí flákat, umí zmizet z povrchu zemského. Ale pak umí zapřáhnout a je nesmírně pracovitý. Má dva České lvy,“ připomíná úspěchy svého syna mluvčí prezidenta Václava Havla. A čeho si na svém otci cení syn Radim?

Byl jsem schválně nespolečenský

„Cením si na něm vstřícnosti a laskavosti k lidem, které vůbec nezná. Učil dějepis a češtinu, má pedagogický talent. To se mu zúročilo i v dalších povoláních.“ A jak to sám má s etiketou? „Já to asi nemám v sobě odjakživa. V mládí jsem uměl být divoký a schválně nespolečenský.“

Jakou roli hrají v jejich životě náhody? Jak změnil život Radima Špačka Dismanův rozhlasový sbor? Jaké píše Ladislav Špaček knížky pro děti? Co hledal v pokoji, kde spala Marylin Monroe? Více uslyšíte ze záznamu.

autor: Jan Čenský
Spustit audio

Související