Tanečník Tomáš Slavíček: Step mi vzal normální vnímání času

19. květen 2019

Několikanásobný mistr republiky, Evropy i světa ve stepu začal s tancem v 10 letech. Později vystudoval žurnalistiku, ale u stepu zůstal. Dnes patří mezi uznávané choreografy a snaží se prosadit také jako herec. Do pořadu Až na dřeň přišel Tomáš Slavíček.

Tomáš Slavíček žije v těchto dnech, stejně jako celý český taneční svět, akcí v pražském Průmyslovém paláci Czech Dance Masters, která je pro tanečníky vrcholem sezóny. I na ní je vidět, že zájem o step u nás roste a čeští stepaři patří ke světové špičce. „Step je navíc skvělý v tom, že se dá dělat na každou hudbu, třeba i na rap, a také v každém věku,“ vysvětluje Tomáš Slavíček

Tomáš Slavíček je dlouhá léta i pedagogem a step prý naučí každého. „Zatímco v ostatních věcech o sobě stále víc pochybuji a je pro mě stále těžší se porovnávat s mladšími tanečníky, tímto jsem si naprosto jistý.“ Sám se stepováním začínal ve svých deseti letech, během kariéry zvládnul vystudovat žurnalistiku, poznal spoustu zajímavých míst i lidí, ale také podle svých slov tak trochu ztratil soukromý život. „Kolegy tanečníky třeba vídám častěji než vlastní rodiče, ale nejhorší je asi to, že mi step vzal normální vnímání času. Čas mi díky tomu strašně utíká. Já prostě už dvacet let nežiji od Ježíška do narozenin, ale od mistrovství k mistrovství,“ vysvětluje stepař, který se právě z těchto důvodů snaží dělat i jiné věci a není jich málo. Hraje v několika divadlech a nováčkem není ani před kamerou.

Celý rozhovor si můžete poslechnout v našem audioarchivu a nezapomeňte se podívat také na videozáznam z natáčení.