Takhle vzniklo Nohavicovo album Tři čuníci, tvrdí písničkář Slávek Janoušek

8. srpen 2016

Tři čuníci vlastně vznikli díky pomalosti Slávka Janouška a Karla Plíhala. 62letý Janoušek ale nelituje, z nápadu na společné album nakonec vznikne triptych dětských CD pro jeho 7letou dceru.

Na svém aktuálním albu Koťata zhudebnil písničkář Slávek Janoušek texty Jiřího Žáčka. „Už kdysi dávno jsem chtěl udělat dětské cédéčko. Úplně na počátku vlastně jsme se s Jarkem Nohavicou a Karlem Plíhalem domluvili, že ho uděláme společně. Každý sedm písní. Krátkých, děstkých,“ vzpomíná.

„Jenomže Jarek byl rychlý, a když já měl konečně sedm a Plíhal čtyři, on už jich měl 25 a vydal to sám. A to byli právě Tři čuníci.“ Jenže moderátorovi Jiřímu Holoubkovi stejnou historku vyprávěl i písničkář Petr Rímský. „Nevzpomínám, že ten by se s námi tehdy taky domlouval,“ kontruje Janoušek.

Pro vnoučata...

Každopádně mu nápad zůstal v hlavě. „Děti rychle rostly a já si říkal: Až jednou budou vnoučata... A protože se k tomu nějak nemají, tak jsem si vnouče udělal sám. Mám sedmiletou dceru. A najednou se ten důvod objevil velmi jasně.“ Nakonec z jednoho cédéčka budou (snad ještě letos) tři.

„Ale to už musím honem rychle skončit, protože už jsem zaslechl, že se mi říká Slávek DádPatras Janoušek. Takže slibuju, příští rok už bude zase dospělé cédéčko.“ Na jednom z dětských CD mu zpívá i Bára Hrzánová. Které to je a jak se dali dohromady, si poslechněte se záznamu.

autoři: eh , Jiří Holoubek
Spustit audio