The Swings – Sen bez konce (2012)

7. červen 2023

V pořadu Kulatá muzika budeme tentokrát vybírat písničky z alba Sen bez konce, kterým v roce 2012 oslavil svou americkou dospělost (tedy 21 let existence) vokální kvartet The Swings.

Od té doby jsou pánové o poznání dospělejší, ale jejich příjemný hudební výlet za účasti plnohodnotného jazzového big bandu, který svým zvukem zdobí jak původní americké standardy, tak i skladby českých autorů, nijak nezestárl.

Snad i proto, že v aranžmá a výsledném zvuku je hudební obsah alba směřován do líbivé podoby na pomezí tradičního jazzu a středního proudu, takže si posluchačsky pochutná i člověk, který tak úplně nepatří mezi zaryté příznivce muzikantsky rozevlátého i náročného žánru.

Hudba, jakou servírují Swings a spol., je totiž neobyčejně vstřícná. Navíc doprovodná skupina sestavená právě pro tuto příležitost a nazvaná Daydream Big Band Petra Hanzlíka opravdu skvěle swinguje.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.