Světla ramp

27. únor 2017

Návraty do zlatých časů populární hudby.

Oblíbený hudebně-publicistický pořad z oblasti starší české, anglo-americké, ale i francouzské či italské populární hudby 50. až 70. let využívající často i zajímavé mimohudební, rovněž i aktuální souvislosti. Při poslechu Světel ramp budete potěšeni a poučeni zároveň.

Pořad stírá prach z písničkových vzpomínek a snaží se dávat chvilku radosti všem posluchačům, kteří se rádi vracejí do krajin mládí.

Seznam umělců zvučných jmen, kteří poskytli své vzpomínky, je velice dlouhý – namátkou Eva Pilarová, Jiří Suchý, Karel Černoch, Jiří Vašíček, Vladimír Merta, Josef Zíma, Helena Vondráčková, Hana Hegerová, Jiřina Fikejzová, Václav Neckář, Petr Janda, Marie Rottrová, Jaroslav Wykrent, Pavel Novák a mnozí další.

Připravuje: Jiří Kasal; ČRo České Budějovice


Historie pořadu:
Český rozhlas České Budějovice pořad vysílá od ledna 2000. Na ostravských frekvencích jste mohli pořad poslouchat jako součást Studia Noc od ledna 2012 do konce roku 2013.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v iRadiu.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.