Studio Klicperák (1/2) - původní rozhlasové doku drama

15. prosinec 2019

Hradecké Klicperovo divadlo si letos připomíná 70. let od založení profesionálního souboru. A my vám onu historii trochu přiblížíme. Přepojíme do Studia Klicperák a vy se můžete těšit na původní rozhlasovou hru, kterou napsala dramaturgyně Lucie Němečková. 

Původní rozhlasové doku drama Studio Klicperák pro Český rozhlas Hradec Králové napsala Lucie Němečková a vyrobila jej Tvůrčí skupina drama a literatura. V režii Jana Sklenáře účinkovali Pavla Tomicová, Martina Eliášová, Miroslav Zavičár a Jan Sklenář.

Klicperovo divadlo v Hradci Králové uvádí v české premiéře Finského koně, vtipnou a místy trochu drsnou hru současné finské autorky

Na pořadu spolupracovali mistr zvuku Leoš Sedláček, a dramaturg Jaroslav Pokorný.

A pokud jste se s Miladou Kotrlou a jejími hosty dobře bavili, tak vám už teď můžeme slíbit, že se do tohoto rozhlasově-divadelního pirátského vysílání vrátíme i za týden, kdy si připomeneme porevoluční historii Klicperova divadla spjatou s érou Ladislava Zemana, Vladimíra Morávka a Davida Drábka.

autoři: Jarda Pokorný , baj
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.